Iets anders bij de koffie?

Wij serveren een plankje met plaatselijke lekkernijen, maar wat zijn dat dan?
Elke lekkernij heeft zijn eigen verhaal.

Troostbol

Tijdens de middeleeuwen werden er zoete broden gebakken voor consumptie tijdens uitvaarten. Deze rijkelijk gevulde broden werden troostbroden genoemd en stonden symbool voor het leven. De zoete samenstelling verwijst naar de mooie herinneringen tijdens deze bittere tijden. Door veranderingen in uitvaarten zijn in de loop der jaren de troostbroden versoberd tot de hedendaagse cake. In samenwerking met de ambachtelijke bakker hebben we onze eigen troostbollen ontwikkeld. Een traditionele bol met honing, haver, appel, vijg, noten en verschillende specerijen.

Lolly van Leusder Spul

Deze chocolade lolly is gevuld met een ganache van Leusder Spul. Dit is ons eigen kruidenbitter uit Leusden.

Amersfoortse keitjes

De keitjes staan symbool voor de stad Amersfoort ook wel de Keistad genoemd. Dit komt omdat er in Amersfoort een grote zwerfsteen ligt genaamd de Amersfoortste Kei. Het verhaal gaat dat deze steen door een afgesloten weddenschap naar Amersfoort gesleept is. Nadat de inwoners van Amersfoort de Kei op een slee naar de Varkensmarkt gesleept hadden, werden zij daar getrakteerd op bier en krakelingen.

Krakeling

De krakeling werd vroeger vaak geserveerd tijdens crematies en begrafenissen.De doorgetrokken acht wordt ook wel  lemniscaat genoemd. Dit symbool verwijst naar de cyclus van leven en dood die doorgaat als een vloeiende en doorlopende overgang.