Het leven mag weer gevierd worden

Er ontstaan vaak heel leuke gesprekken wanneer ik vertel dat we met ons bedrijf voorzien in de culinaire invulling rondom afscheid.

Het is mooi om te zien dat er tegenwoordig meer nagedacht wordt over de eigen uitvaart. Het lijkt erop dat de opvattingen over de uitvaartrituelen, binnen onze cultuur,  sterk aan het veranderen zijn. Waar het eerder een sobere plechtigheid was, lijkt nu weer het leven gevierd te mogen worden. Natuurlijk is er verdriet maar we realiseren ons steeds meer dat we een mooi leven hebben en dat daar ook, na onze dood, best nog het glas op geheven mag worden.

Iedereen die ik spreek heeft wel een mening over de cake die geserveerd wordt bij een uitvaart. Sommige vinden het prima omdat het altijd zo is, maar veel mensen hebben het niet zo meer op de cake bij het bakkie troost.  Hoe kan het nou zo zijn dat iets, waar heel veel mensen niets mee hebben, zo vaak geserveerd wordt op de gemiddelde uitvaart? Is er dan niks anders om te serveren bij de koffie? Als je om een alternatief vraagt verschijnen er roomboterkoekjes op tafel. Is dat wat we willen?

Vroeger ging het allemaal anders. Tijdens de middeleeuwen werden er zoete broden gebakken voor consumptie tijdens uitvaarten. Deze rijkelijk gevulde broden werden troostbroden genoemd en stonden symbool voor het leven. De zoete samenstelling verwijst naar de mooie herinneringen tijdens deze bittere tijden.

Ja, we zijn uitgecaked!

Aan de mensen die klaar zijn met de cake willen we graag een alternatief aanbieden. Daarom hebben we in samenwerking met de ambachtelijke bakker onze eigen troostbollen ontwikkeld. Een traditionele bol met de authentieke smaken van honing, haver, appel, vijg, noten en verschillende specerijen. Onze Troostbol is krachtvoer voor nabestaanden en staat symbool voor mooie herinneringen aan het verleden.